Advances in Labour and Risk Management

Course Agenda

24th edition

 

Day 1:

TIME

LENGTH

SESSION

CONTENT

07:30-08:00

 

Registration and Continental Breakfast

08:00-08:10

10 min

Introduction

08:15-10:00

1 h 45

Workshop 1

·         Management of Labour (MOL)

·         Fetal Well Being (FWB)

10:00-10:15

15 min

Health Break

10:15-12:00

1 h 45

Workshop 2

·         Management of Labour (MOL)

·         Fetal Well Being (FWB)

12:00-12:40

40 min

Lunch

12:40 – 14:00

1 h 20

Plenary Session

·         Hypertensive Disorders in Pregnancy (HDP)

14:05 -15:35

1 h 30

Workshop 3

·         Antepartum Hemorrhage / Postpartum Hemorrhage

·         Breech / External Cephalic Version (ECV) / Cord Prolapse

15:35-15:50

15 min

Health Break

15:50-17:05

1 h 15

Clinical Skills Workshop

·         Hands-on skills stations

 

Day 2:

TIME

LENGTH

SESSION

CONTENT

07:30-07:55

 

Registration and Continental Breakfast

07:55-08:00

5 min

Welcome / Housekeeping

08:00-08:45

45 min

Plenary Session

·      Induction of Labour (IOL)

08:50-10:20

1 h 30

Workshop 4

·         Antepartum Hemorrhage / Postpartum Hemorrhage

·         Breech / External Cephalic Version (ECV) / Cord Prolapse

10:20 – 10:35

15 min

Health Break

10:35-12:25

1 h 50

Workshop 5

·         Assisted Vaginal Birth (AVB) / Shoulder Dystocia (SD)

·         Preterm Labour (PTL) / Prelabour Rupture of Membranes (PROM) / Group B Streptococcus (GBS)

12:25-13:05

40 min

Lunch

13:05-14:55

1 h 50

Workshop 6

·         Assisted Vaginal Birth (AVB) / Shouder Dystocia (SD)

·         Preterm Labour (PTL) / Prelabour Rupture of Membranes (PROM) / Group B Streptococcus (GBS)

14:55 – 15:10

15 min

Health Break

15:10-15:55

40 min

Plenary Session

·         Trial of Labour after Caesarean (TOLAC)

16:00-16:45

45 min

“A Night in L&D”

16:45 -17:00

 15 min

Wrap Up and Pearls